Kod zdrave ishrane nema kompromisa.

Da sumiramo na samom početku, Acana, kao i Orijen, jedna je od najboljih hrana na tržištu.
Champion Petfoods hrabro navode na svojoj veb stranici:  „Najbolja hrana za kućne ljubimce na svetu“.
Ne postoji čak ni reč verovatno. Pa hajde da vidimo koje su to prednosti i po čemu je ona toliko posebna.

Tvrde da su i Orijen i Acana hrana za pse i mačke, napravljeni „Za ljubitelje kućnih ljubimaca, od strane ljubitelja kućnih ljubimaca“. Ovo sigurno čini da se osećate toplo i nejasno u vezi sa njihovim proizvodima, ali kao i sa bilo kojom hranom za pse, oni je takođe čine zaradom. To je sasvim u redu ako kvalitet ide ruku pod ruku, što je na sreću ovde slučaj!
Šta sastojci zaista kažu o ovoj hrani:
ACANU Free-Run Chicken čini 60% životinjskih sastojaka, 40% povrća/voća/botanika/drugih hranljivih materija i 0% otpadnih stvari kao što su veštačke boje, arome ili konzervansi. Wow!
Ako uzmemo sve sastojke pre masti (17%), imamo raspon od 4 cela sastojka plena i 3 povrća. Jedan od celih sastojaka plena je pileća džigerica koja je veoma bogata hranljivim materijama i odličan (i neuobičajen) dodatak suvoj hrani za pse. Zamislite samo koliko je ovo dobra stvar. Ali ni tu nije kraj
Takođe nalazimo pileće srce, ćureću džigericu, pileću hrskavicu, pileći želudac i ćureću želucu.
Ovo možda zvuči pomalo neugodno za vaše uši, ali vašem psu ovo zvuči ukusno, a pre svega zaista zdravo.

Ako želite svom psu da pružite dobar život, pružite mu hranu koja će taj život produžiti i dodatno ulepšati.

Glavne sastojke otkoštene piletine, otkoštene ćuretine i pilećeg obroka je zaista dobro videti, a iz 27% proteina možemo zaključiti da je u hrani pristojna količina mesa. Izbor povrća je takođe prilično dobar, a to su zeleni grašak, crvena sočiva i pasulj. Lepo je videti raznolikost, a ne samo „grašak“.

U stvari, ima toliko pristojnih sastojaka u ACANA hrani za pse da bi bio dugačak pregled ako bismo pokrili svaki pojedinačno. Jednostavno pogledajte listu sastojaka na bilo kom džaku i videćete na šta mislimo.

Vitamini i minerali su ručno birani kako bi se poklopili sa nizom pristojnih sastojaka u hrani, što je znak kvaliteta. Većina hrane za pse ima malo ishrane koju dodaju generičkim paketom „vitamina i minerala“.

Oh, i ti bizarno nazvani sastojci laktobacila i bifidobakterije mogu zvučati pomalo jezivo, ali oni su veoma korisni probiotici za zdravlje creva.

Na kraju krajeva, lepo je znati da sve ovo nije samo tekst na papiru, i da je ova hrana zaista ispitana te da su sve tvrdnje o njoj dokazane.
Ono što smo mi, kroz desetogodišnji rad sa ljubimcima uvideli, to je da nam se psi u radnju i salon vraćaju samo zdraviji i vitalniji nakon konzumiranja Acana i Orijen hrane. Vlasnici imaju samo reči hvale, a osećaju se i poprilično rasterećenije znajući da njihovi ljubimci dobijaju samo zdrave obroke koji im, po svemu sudeći, samo produžavaju život.