Zdrava ishrana je esencija

Kao i kod ljudi, tako i kod pasa zdrava ishrana igra ključnu ulogu u nezi dlake vašeg psa.
Kako bi se održala zdrava dlaka, preporučuje se da pas unosi hranu koja sadrži neophodne hranljive sastojke, kao što su proteini, zdrave masti, ugljeni hidrati, vitamini, minerali i vlakna itd.
Ne preporučuje se prekomeran unos žitarica, na koje su, poslednjih godina, psi sve osetljiviji.
Unošenje zitarica u ishranu vašeg psa može biti nezdravo, jer mnogi žitarici sadrže visoke nivoe šećera i soli. Takođe, mnogi žitarici sadrže male količine proteina i masti, što nije idealno za pse. Umesto toga, preporučuje se da pse hranite visokokvalitetnim proizvodima koji sadrže optimalan nivo neophodnih nutrijenata.

Veterinari preporučuju dodavanje vitamina A, D, E i B kompleksa u ishranu psa. Vitamin A je odgovoran za zdravlje dlake, dok vitamini D i E pomažu u održavanju zdrave kože. Vitamin B kompleks je odgovoran za podršku zdravlju dlake i kože. Vitamine i suplemente je najbolje kupovati od proverenih brendova i proizvođača koji mogu garantovati odgovarajuć kvalitet istih.

  • Omega-3 masne kiseline za zdravu dlaku i kožu;

  • multivitamini za pružanje svih potrebnih nutrijenata;

  • probiotici za podršku zdravlja creva

Pored ishrane, redovna higijena je važan aspekt u održavanju zdrave i sjajne dlake.  Takođe, redovno kretanje i izloženost zdravom vazduhu.
Redovna profesionalna nega dlake u kućnim uslovima ili odlaskom u groomerskom salonu, važan je deo održavanja higijene i svežine dlake.

Uvek se posavetujte sa vašim grumerom koji tretmani su najbolji za vašeg psa i u tome budite istrajni.

„Uz pažljivo četkanje, ishrane visokog kvaliteta i redovne veterinarske preglede, održavanje zdrave i sjajne dlake je lako dostupno svim vlasnicima pasa“, rekao je Dr. Michael W. Fox, američki istaknuti veterinar i autor više knjiga o životinjama.

Profesionalna Nega Pasa

Hvala vam na poverenju koje nam pružate, a mi ćemo se I dalje truditi da vaše poverenje opravdamo.